2015. február 1., vasárnap

Fogyókúrának nem az igazi...

Úgy irigylem azokat, akik úszás után bekapnak egy nullkalóriás zöldsalátát és már szaladnak is tovább.

Én úszás után minimum ötszáz kalóriát be kell, hogy faljak, különben jártányi erőm sincs.

De legalább rendszeresen úszok, az is valami, nem? :)

7 megjegyzés:

  1. Én a víztől mindig nagyon éhes leszek.

    VálaszTörlés
  2. Én is farkaséhes leszek, akármilyen lassan és keveset is úszom. Ez az egyik oka, miért járok olyan ritkán uszodába :)

    //Amúgy nekem mindig az volt az elméletem erre, hogy a viz nyomja a gyomromat, azért.... Meg wc-re is 10percenként kell járnom, szóval nem vált be mint sportág//

    VálaszTörlés
  3. Mert a viz hideg, amiben uszol. Meg a meleg (30fokos) viz is hidegebb sokkal, mint az alapho, ezert ugyanaz az edzesmennyiseg vizben tobb kaloriavesztessel jar (sportmedenceben, 20 fok koruli vizben ez hatvanyozott). Raadasul az izzadas nem erzekelheto (lemossa a viz, ami meg hideg is), tehat ugyanaz az izommunka kevesebbnek tunik, mikozben nem az. Jogos a kaloriaigeny uszas utan, meg a nem tul intenzivnek tuno utan is.
    A gyakori pisilesi inger is normalis, szinten a hideg okozza, de leszoktathatja magat az ember, alkalmankent 3,5-4 orat toltok a medenceben, szep is lenne tizpercenkent szaladgalni.
    Ki kell menni elotte, nem inni minden hossz utan (azert egy fel oranal hosszabb edzesre ajanlott innivalot vinni) es ki lehet birni fel orat vagy tobbet.
    Utanra meg tudatosan keszulni vmi alkalmas nasival, nem beszabadulni a bufebe, mert a hideg miatt az agy azt a hibas uzenetet kuldheti, h muszaj szigetelo hajreteget kepeznie.

    VálaszTörlés
  4. Ha az egesz napi kaloriabeviteled nem haladja meg a kiadast, akkor nem baj az uszas utani 500 kal. Egy fel ora intenziv (nem feltartottfeju mell) uszas akar 600kaloriaba is kerulhet, az otszazzal meg fogysz is ;)

    VálaszTörlés
  5. Ó, köszi a megerősítést, meg a plussz infókat! :)

    VálaszTörlés