2015. július 23., csütörtök

Itthon

Ennél jobb időt keresve sem találhattunk volna a balatoni nyaraláshoz: a 26-29 fokos víz még az én híresen fagyoskodós természetemnek is ideális.

Kellemes meglepetéssel állapítottam meg, hogy a Balatonban fürdeni ma is ugyanolyan csodás élmény, mint gyerekkoromban volt. Azt hittem pedig, hogy csak nosztalgia lesz a jó érzés, hiszen sok olyan varázs van, amit az ember gyerekkorában megél, aztán később, felnőttként már nem. A Balaton esetében viszont nem így lett: úgy tűnik, olyan varázsa van ennek a tónak, ami megmarad számomra, és felnőttként is újraélhető.
 
Hab a tortán, hogy vannak még a Balaton partján olyan strandok, amelyeket gyönyörűen rendben tartanak, és mégsem kell a használatért fizetni. Tegnap teljesen véletlenül csöppentünk egy ilyen helyre. Gyönyörű gyep, árnyas fák, tiszta, kulturált vécé, rendszeresen ürített szemetes, karbantartott stég fogadott, és sehol egy pénztár... Csak bámultam, hogy ilyen is van itthon.

4 megjegyzés:

  1. Hol találtátok? Talán mi sem tudunk róla...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Balatonmáriafürdő. Meg is írnám nekik szívesen, hogy milyen kellemes meglepetésben volt részem általuk. A "szabadstrand" fogalma számomra egy elhanyagolt, gazos, szemetes, lepukkant vízparti szakaszt jelentett eddig, nem is kerestem ilyet, teljesen véletlenül kerültünk arra a szakaszra a faluban, és tényleg nagyon kellemes élmény volt.

      Törlés
  2. Látod, messziről rosszabbnak látszik a helyzet, mint amilyen valójában ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csillagos, sajnos vannak rossz tapasztalataim is bőven, de igyekszem nem azokra fókuszálni, szerencsére van elég jó is. :)

      Törlés