2015. október 28., szerda

Összehasonlításképpen

Miközben Mo-n jövőre már a gyűjtögetésből élők jövedelmét is meg akarja az állam adóztatni, addig Nagy-Britanniában éppen a felsőház, vagyis a született gazdagok vétózták meg a napokban a szerényebben élő rétegeket érintő megszorító intézkedéseket.

Úgy látszik, a született gazdagok egy fokkal felelősségteljesebben képesek gondolkodni az újgazdagoknál, vagyis ők nem akarják az őket kiszolgáló, szegényebb rétegekről mindenáron az utolsó bőrt is lenyúzni.  

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Sajnos úgy tűnik, Mo-n ez (legalábbis kormányszinten) ismeretlen fogalom.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Látod, pont ez a baj itthon, hogy az őket kiszolgáló rétegként gondolnak ránk, nem olyanként, akiket nekik kellene szolgálni...

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy a gombaszedők milyen emberek, mert sose láttam még gombaszedőt, de azt az egyet biztosan tudom, hogy kurva drága a piacon a gomba, amit a kis nénibácsi kitesz a kis asztalára. Én legalábbis szerencsére megvehetem a drágább dolgokat is, de ez többnyire túl van a lélektani határaimon. Mondjuk gyanítom, hogy ők az őstermelők. Egyébként úgy tudom, hogy 600 000 Ft bevétel felett lesz csak adóköteles. Tegnap pont néztem atv és hír tv híradót is és az ellenzéki sajtó elég sarkítva kommunikálta ezt a hírt (is), ami még nem jelenti azt, hogy ez helyes döntés, csak azért érezhető volt.

    VálaszTörlés