2015. október 10., szombat

Terrorveszély

Néha el szoktam poénkodni otthoni, arab terroristáktól tartó ismerőseimmel azon, hogy ebből a szempontból Észak-Írország tuti hely: ide nem jönnek bevándorló terroristák, mert robbantó merénylőkből itt alapjáraton túlkínálat van.

A kisvárosunk központi utcáját 4 hónappal azután robbantották rommá, hogy az IRA katonai szárnyának felszámolásáról szóló békeegyezményt aláírták 1998-ban. Most, 17 évvel később sem nyugszanak a rendbontó erők, a kisváros központja második napja van lezárva terroristaveszély miatt. Mindez egyébként jelenleg annak köszönhető, hogy a rendőrség tagokat toboroz, a rendbontó erők pedig ezt bojkottálni akarják. (Az mondjuk más kérdés, hogy a rendőrség miért éppen a város kellős közepén lévő Arts Centre-ben tartja a toborzást, amikor előre tudják, hogy emiatt százakat/ezreket kell majd evakuálni, dehát, mint tudjuk, az ilyesmi mindig erődemonstráció, mindkét oldalról.)

Mi szerencsére kicsit kijjebb lakunk, és bekuckóztunk szépen.  

Frissítés 1:
A mi városunkban ezúttal nem találtak bombát, de a másik toborzási helyszínen igen.

Frissítés 2:
Mi nem szoktunk tévét nézni, de este az egyik gondozottam kérte, hadd nézze meg a híradót. Fél füllel figyeltem én is, folyamatosan bombázásokról, lövöldözésekről szóltak a híradások, a világ minden tájáról. Aztán kikapcsoltuk inkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése